Höghöjdskaffe

CAFÉGO

 

…är resultatet av mångårig kaffekompetens samlad i ett litet paket. Spännande blandningar av råkaffe från olika ursprung, men alltid med en stor andel Östafrika. Fylligt och smakrikt med en lång och elegant eftersmak tack vare den mörka rostningen och de högvuxna noga utvalda bönorna. Varje paket räcker till 72-76 fylliga och välsmakande koppar kaffe.

Vi har tagit fram fyra unika löften till dig som konsument som vi tycker är fyra goda anledningar till varför du ska prova CAFÉGO.

 

african man gathers coffee beans
a woman in africa gathers the coffee beans

1. Vårt höghöjdslöfte

 

Vårt kaffe odlas på hög höjd – minst 50 % är alltid från plantager som ligger på över 1200 meters höjd. Där får kaffet mogna långsamt och får därigenom längre tid på sig att utveckla sin unika smak och karaktär.

2. Vårt mörkrostlöfte

 

Vi mörkrostar vårt kaffe för att få fram den kraftiga, fylliga och långa rena eftersmaken. Därför använder vi bara bönor av högsta kvalité som tål att mörkrostas. Därutöver så får du ut fler koppar kaffe från ditt paket eftersom du inte behöver dosera lika mycket kaffe till varje kopp.

burned coffee bean
african man gathers coffee beans

3. Vårt urvalslöfte

 

Genom vår mer än 50-åriga erfarenhet har vi kunskapen om var vi skall köpa in kaffebönor från olika ursprung av högsta kvalité för att uppnå bästa möjliga smakupplevelse. Vi köper inte bara kaffe från olika länder utan från utvalda områden i dessa länder. Från Brasilien köper vi endast Pärlbönor som är deras kvalitetsbönor och motsvarar ungefär sju procent av den totala skörden.

4. UTZ Certifiering

 

Ett kaffe med både god smak och gott samvete! Allt vårt kaffe är UTZ-certifierat. UTZ står för ett helhetstänk som skapar ett långsiktigt hållbart jordbruk med minskad miljöpåverkan och högre levnadsstandard för kaffeodlarna.

utz logo